"vechthond" vragen 

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Sorry voor het zoveelste topic hierover,   maar ik werk overdag en eer ik 's avond na me hond en me huishouden en me eten koken es op HP zit zijn topics alweer gesloten..:'( Paar vraagjes..

Wat betreft dat jullie vinden dat een Stafford eigenlijk niet los mag, zeker niet als er nog meer honden lopen.. Ik denk dat dat juist averechs werkt als ze zo geïsoleerd worden.. Mijn vader heeft een reu (geen Stafford hoor, kruising van Aruba) en die heeft hij ook altijd aangelijnd gehad en hij wou niet dat iedereen m als pup ging aaien.. Nu kan hij echt nergens los want hij reageert agressief naar mensen en honden.. Chelsea loopt juist heel vaak los.. Ze is onderdanig en speels, ze luistert goed naar me, en ze heeft nog nooit ruzie gehad, ze gaat altijd kwispelend bij de andere baasjes een aai halen.. Mensen weten dit ook, is alom bekend waar ik altijd loop, zeggen altijd "ow deze kan wel, deze is zo lief.." Gisteren stond ik nog met een mevrouw te praten, ze had een bouvier en zat te vertellen dat ie een keer door een Stafford was aangevallen en dat die 20 minuten vast heeft gezeten, daarna operaties en ellende.. En ondertussen zat ze maar met Chelsea te knuffelen, ik zeg "u weet dat dit ook een Stafford is..?" ze zegt "ja maar deze ken ik, dit is een snoepie.." Daar had ik nou respect voor.. De meeste mensen oordelen om wat ze horen, de vooroordelen dus, en zij heb een traumatische ervaring en toch scheert ze ze niet allemaal over 1 kam.. Zelfs haar bouvier speelde met Chels..

Volgende vraag, ik vind het echt raar dat mensen met zo'n breekijzer op pad gaan als ze hun Stafford uitlaten.. Dan zou ik nog eerder een snuitje omdoen.. Ik neem toch ook geen pistool mee voor het geval ik besluit onderweg een bank te overvallen? Mensen die moorden en foute dingen doen zeggen ze altijd over "hadden we nou nooooit gedacht van hem/haar.." Het kan natuurlijk gebeuren dat ze gaan vechten en vast komen te zitten maar dat is toch een uitzondering? Moet het wel heel ver komen, niet iedere snauw leidt hiertoe.. En als het al zo ver komt, in een losloopgebied lopen alle andere honden wèl los, alsof het dan uitmaakt of jij je Stafford aangelijnd heb, als die andere hond ook aanvalt ken je nog weinig uithalen.. Ja je kan achteraf roepen dat het niet jouw verantwoording is omdat jouwe aangelijnd was..

Laatste vraag, waarom bijt een pitbull zich eigenlijk vast in een andere hond? Toch niet om te doden? Het is toch pas dodelijk als ie echt gaat schudden of in de nek vast zit? Of is het omdat de andere hond dan niks meer kan..? Is het te vergelijken met wilde roofdieren die zo hun prooi uitputten? Ow nee die verstikken de prooi..

Ps ik hoop dat ik niemand beledig of dat ik overkom als naïeve muts die geen verantwoording neemt voor haar "vechthond", maar ik vind gewoon, een Stafford weet niet dat ie een bevooroordeelde weerwolf is, ik denk dat je het dan juist beetje uitlokt als je m altijd scherp in de gaten houdt en aangelijnd houdt enzo.. Wat is er gebeurt met "als ze aangelijnd zijn zijn de regels anders, dan zijn ze veel eerder aangebrand"? Speelt ook mee dat Chelsea gewoon echt een softie is, als ze wèl vaker zou uithalen of vechten neem ik uiteraard wèl maatregelen, maar iedere hond snauwt toch wel es, Staffords willen toch niet meteen doden? Chels heeft wel es gevochten hoor, maar enkel uit verweer, en als de andere hond dan aangepakt wordt of terugtrekt stopt zij ook meteen weer..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""vechthond" vragen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Je topic gaat zo denk dicht, gisteren een soort gelijk topic geopent en de naam vechthond mag al niet gebruikt worden in de titel....

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

Sjah... helaas pindakaas

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Sorry dat ik zo reageer hoor... Maar gisteren ook zo een topic geopent, waar ook vragen en alles gesteld konden worden en die was zo weer dicht omdat het snel een andere kant op ging met de verhalen. ben bang dat het hier ook gat gebeuren

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot voor overleg

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Sorry dat ik zo reageer hoor... Maar gisteren ook zo een topic geopent, waar ook vragen en alles gesteld konden worden en die was zo weer dicht omdat het snel een andere kant op ging met de verhalen. ben bang dat het hier ook gat gebeuren "


Ja maar ik vertelde juist dat ik steeds ook dingen wil vragen maar eer ik es 's avonds achter me laptop zit zijn de topics alweer gesloten..

En ik open geen discussies, ik heb vragen, ik vraag dus naar feiten, geen meningen, toch? O-)

Oeps kan ik de titel nog veranderen dan?

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

Ik lees af en toe mee. ;-)
Een topic dichtgooien omdat er bepaalde termen gebruikt worden? Dat zal toch niet? Het is toch geen kinder- forum of zo waar de juf iets dichtgooit omdat er "stout" woord gebruikt wordt hahaha!

Juist goed dat er af en toe gepraat wordt over "gevoelige" zaken. En helemaal top als mensen die een hond hebben waarvan vaak bepaalde dingen worden gezegd op een forum een plek hebben om van mening te wisselen toch? Dat is buiten met honden om je heen vaak wat lastiger. En op een forum vraag je eerder dingen die je in het echt misschien niet zo snel durft te vragen aan iemand.

Zo ook ik. Ik heb een windhondje. Wel gespierd maar niets in vergelijking tot de spieren die ik Staffies en zo zie. Dan vind ik mijn hondje zo mooi en sterk en dan zie ik een staff voorbij lopen en dan lijkt mijn hondje meteen zo mager hahaha!
Eerlijk? Ik loop de andere kant op als ik "zo'n sterk" ras aan zie komen. Ik ken namelijk de eigenaar niet, ik weet dus niet hoe de hond is opgevoed en ik weet niet uit welk nest de hond komt. Hoe mooi ie ook is. Ik weet dat een windhond een wat andere lichaamstaal hebben wat soms verkeerd gelezen wordt door andere rassen en dat de mijne wat wild kan spelen. Nu weet ik dat staffs ook graag wild spelen. Maar ze zijn veel te sterk voor mijn hond. 1 keer het lichaam erop of een poot op de rug om mijn hondje even neer te leggen en ik zit bij de DA. Ik spreek uit ervaring. Ook als de staff van zich af bijt, ook al is dat terecht, dan bijt je zo door de dunne huid en vacht heen. Ik wil dat risico niet lopen. Ook niet met andere rassen die ik niet ken en groot en sterk zijn.
Eigenlijk krijg ik alleen maar begrip van eigenaren van de sterke rassen. Ook als ik zeg dat die van mij wat fel kan zijn maar qua spierkracht het geen match is.
Ik herken dus bijvoorbeeld helemaal niet dat mensen van "vechthonden" altijd gevoelig reageren als ik mijn hond bij me pak.

Ach, het gaat om wederzijds respect. Pak ik mijn hond bij me en zeg eerlijk dat ik het eng vind omdat de andere hond mega krachtig is in vergelijking met de mijne dan is het nooit een probleem. De baasjes pakken of roepen de hond bij zich en ieder kan zijn eigen weg vervolgen. Soms maken ze een grapje en zeggen; Ja, hij eet de jouwe zo op hoor! Tja, dat kan ik verwachten als het een super lieve hond is en ik een scheitert ben! :-D ;-)

Als een hond hebt die bij de sterke rassen hoort dan vind ik persoonlijk dat je daar rekening mee moet houden. Dus als je ergens bent waar zo'n dun ding (als de mijne) ook rond loopt dan lijdt je de hond even af en dan loop je de andere kant op. Net als ik. Als ik denk; dat is geen match dan loop ik er ook niet op af. Ik heb een hond die zichtjager is. Moet ik enorm rekening mee houden als er kleine hondjes zijn. Daar gaat ze op jagen. Ik snap helemaal dat mensen dat niet leuk vinden en daar houdt ik rekening mee.
En ja, ik maak vaak mee dat ze hun hondje optillen als ik eraan kom. Dat is iets wat nu eenmaal hoort bij het soort hond.
Ik zeg altijd vriendelijk dat ik haar goed bij me houdt.

Geniet van je hond Christien!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste mensen,
Zie ook topic http://www.hondenpage.com/hondenforum/121991/4/speciaal-topic-%22vechthonden%22-.php

Er zijn de afgelopen jaren al vele forumbezoekers geweest die ons en forumleden hebben laten meegenieten van het wel en wee van hun hond. Of dit nu bv een chi was of bv een Amstaff. Dit draagt ons inziens meer bij aan verandering van beeldvorming dan een *vechthond*topic met deze insteek en de ontwikkelingen daarin die toch weer over de agressie gaan en hierin ingegaan wordt op wat te doen en daarbij nare dingen worden genoemd. Zoals we regelmatig zien bij het openen van dit soort topics met deze motivatie duurt het niet lang voordat men elkaar in de haren vliegt. Op het moment dat meerdere forumleden er aanstoot aan nemen en ons inseinen gaan we het zoals nu bekijken en in overleg.

Hoe positief een topic zich kan ontwikkelen heb je zelf in de hand. Dat begint al bij het kiezen van de juiste motivatie tot openen van zo'n topic en de juiste titel. Topics over dit type honden zijn vaker geweest vanuit een leuke of informatieve motivatie en hebben gewoon open kunnen blijven staan omdat het een fijne uitwisseling is geworden ipv 'een missie' die toch weer de verkeerde kant op gaat. Dit soort topics kunnen vooral iets doen met de beeldvorming ten aanzien van 'het baasje'.

Onze ervaring is dat het gros van de forumbezoekers het niet nodig heeft om overtuigd te worden van 'de andere kant' van deze honden. Mensen die hier komen zijn vooral dierenliefhebbers. Hoe vervelend ook deze honden hebben overal ter wereld een 'naam' >>> vechthond. Door dit in je topic(titel) zo te benadrukken bereik je eerder het tegenovergestelde van wat je wilt. Dat dus alle aandacht hier naar uit gaat in plaats van het gewoon hond-zijn/baas-zijn en mensen delen in je ervaringen.

Het topic sluiten heeft niets te maken met het type hond, maar alles met de manier waarop dit in een topic naar voren gebracht wordt door 'het baasje' en de manier waarop hierop het topic zich ontwikkelt of mogelijk gaat ontwikkelen. Wil je bijdragen aan imago verandering van 'het baasje' van 'de vechthond', bedenk dan vooraf wat de beste insteek van een topic kan zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""vechthond" vragen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Speciaal topic "vechthonden"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^